Bach Bloesem Remedies zijn een perfecte aanvulling en ondersteuning voor geestelijke en emotionele uitdagingen. Het is een onderdeel van de Holistische aanpak en de Homeopathie.


Bach Bloesem Consult

Samen met een persoonlijk consult waarbij je veel inzichten krijgt over jouw situatie en een duidelijke richting en begeleiding krijgt om jouw uitdaging weer in balans te brengen is dit een perfecte match. Onder deskundige begeleiding pak je dan zowel de geestelijke als de emotionele kant aan en leer je de verantwoording te nemen die zal gaan zorgen voor meer blijvende balans in je leven. Dit proces gaat altijd, indien nodig, in overleg met de arts en in samenwerking met.

Bach Bloesem Oorsprong

Bach Bloesem remedies zijn ontdekt in de jaren 30 van de vorige eeuw door Edward Bach (1886-1936). Edward Bach was o.a. regulier arts en homeopaat. Hij ontdekte de kwaliteiten van bepaalde soorten bloemen, die een harmonie kunnen brengen in de menselijke geest en het emotioneel lichaam. De krachten van deze bloemen en planten en de positieve uitwerking om zo negatieve gesteldheden te kunnen deblokkeren. Zijn visie was, dat als een mens zich niet gelukkig voelt, dat er na enige tijd een ziektebeeld kan ontstaan wanneer men hier niet dieper naar kijkt. B.v. als iemand gebukt gaat onder schuldgevoel of overbezorgdheid voor het welzijn van anderen kan men geen “nee” zeggen uit angst voor verlies. Door deze schuldgevoelens raakt het emotionele lichaam uit balans en hierdoor het hele systeem. dit heeft weer uitwerking op het geestelijk gestel. Edward Bach ging in de natuur op zoek naar remedies voor zijn eigen welzijn en klachten en kwam erachter dat vanuit bloesems sterke remedies kon worden gemaakt die het lichaam de mogelijkheid gaven om zich weer in balans te brengen. Hij gebruikte zichzelf hierbij als proefkonijn en voelde inderdaad verbetering na het innemen van deze remedies. Iedere keer met een klacht die hij had werd hij geleid naar de juiste bloesem en leerde hierdoor steeds meer op zijn eigen intuïtie vertrouwen doordat de klachten verdwenen met het innemen van de pas ontdekte remedie.

Gesterkt door zijn eigen ervaring heeft hij de 38 remedies ontwikkeld die nu nog steeds gebruikt worden als de Moederessenties voor de Bach Bloesem Remedies. 


Als ervaren en deskundig Bach Bloesem Therapeut, kan ik een op maat gemaakte remedie samenstellen die speciaal gericht is op het “Nu” moment voor het lichaam. Bij ieder consult zal worden gekeken naar de balans en zal dit zo nodig worden aangepast voor de volgende periode van inname. Tevens zal de remedie worden aangevuld met Engelen en Reiki Energie voor een nog dieper resultaat.

Voorbeelden van negatieve stemmingen zijn:angst en paniek, verdriet, depressie, vermoeidheid, onzekerheid, faalangst, jaloezie, eenzaamheid, ongeduld, zorgen maken, woede, adhd, stress – concentratiestoornis & gedragsproblemen.

 


De remedies zijn veilig in te nemen met andere medicijnen en hebben geen bijwerkingen. Dit is nadrukkelijk vele malen onderzocht. Tevens bij kinderen en dieren is het een veilige manier van ondersteuning.

 


Bach Bloesem bij dieren

Net zoals bij de mens, werken de Remedies heel goed ook bij dieren. De dieren om ons heen staan dichter bij de natuur als de mens en hierdoor zal de werking van de remedie sneller zijn werk kunnen doen. Er zal een kortere tijd nodig zijn voor de duur van het innemen. Net als bij kinderen het geval is.

Bij tal van klachten bij dieren zijn de Remedies inzetbaar en samen met het baasje zal er worden gekeken naar de beste samenstelling. B.v. een hond die zeer schrikachtig is en blijft blaffen als er iets gebeurt in de omgeving.

Net zoals bij mensen kan er ook bij dieren een onbalans zijn tussen lichaam, geest en bepaalde gemoedstoestanden waardoor bijvoorbeeld angst, paniek, agressie, onzekerheid, dominantie, jaloezie of de vraag naar constante aandacht kunnen ontstaan.Voor een goede samenstelling van een Bachremedie ter ondersteuning van gedragstherapie is het belangrijk de oorzaak van een bepaald diergedrag te vinden. Daarvoor ben je volledig afhankelijk van observatie door de mens. Je kunt immers aan een dier geen vragen stellen.

Het is van groot belang om de dieper liggende oorzaken van de problemen goed te achterhalen en vooral het gedrag van bv. de hond en de wisselwerking tussen hond en geleider juist te interpreteren. De juiste interpretatie van de oorzaak van diergedrag vergt een flinke portie gedragskennis en objectiviteit.

Ik ben daarom dan ook van mening dat een goede Bachbloesemtherapeut voor honden, katten en/of paarden tevens een, voor het desbetreffende dier en zijn eigenaar, ervaren en vakkundig geschoolde gedragstherapeut dient te zijn. Hierdoor krijg je een gedegen basis voor de rest van je leven.

Voor meer informatie kun je altijd even contact opnemen via dewegnaarjezelf@gmail.com.


Translate »

You cannot copy content of this page