Waarom Personal Coaching?

Personal coaching is een reis naar diepe zelf bewustwording. Het gaat over rust vinden in jezelf, jezelf krachtig voelen, maar ook je kwetsbaarheid leren kennen en daarmee leren omgaan.
De (werk)wereld van vandaag biedt weinig zekerheden, veel keuzes, complexe vraagstukken. Makkelijk om daarin verward of uit balans te raken. Zekerheid krijg je niet zo vaak meer door een strakke functieomschrijving of gebeitelde toekomst.
De professional van nu wordt op zichzelf teruggeworpen. Van jou wordt zelfstandigheid gevraagd, stevigheid, flexibiliteit, verantwoordelijkheid, helderheid en doelgerichtheid.
Er is weinig grip in de omgeving, dus dat alles moet je zelf ontwikkelen. Daarom is zelfkennis nodig: weten wat je wel en niet kunt, wat je wilt, waar je talenten liggen, wat je doelen zijn, waar je kwetsbaarheid zit, en hoe daarmee om te gaan.


Life Coaching helpt als:

 je vaak stress voelt – je energie opgeslurpt wordt – je “geleefd” wordt

– je geen balans vindt tussen werk en prive – je moeilijk prioriteiten kunt stellen – je niet in je eigen kracht staat

– je het teveel voor een ander doet – je niet goed weet waar je het allemaal voor doet

– je jezelf te veel wegcijfert – je vastzit in je werk of priveleven

– je anderen niet begrijpt of anderen jou niet

– je vaak ruzie hebt


Voor wie?

Personal coaching is er voor ieder die bewust is dat er meer is dan alleen het concrete niveau. Voor wie zichzelf vragen stelt. Voor wie gelooft dat innerlijke groei en uiterlijke effectiviteit met elkaar te maken hebben. Voor wie bereid is naar zichzelf te kijken, ook wanneer je pijnlijke dingen tegenkomt. Voor wie gelooft in ontwikkeling door (zelf)inzicht.

Life Coaching gaat life, via de telefoon en begeleiding via email zo nodig,


Werkwijze

Personal coaching is een vorm van coaching waarin jij als persoon centraal staat. Toch gaat ook deze vorm van coaching over werk, je privé leven, over effectiviteit, en over resultaten behalen.

Personal coaching is persoonsgericht vanwege het besef dat je zelf het instrument bent om je resultaten te bereiken. De context waarin je werkt komt aan de orde, maar steeds als aanleiding tot jouw persoonlijke vraagstukken. Want via de uitdagingen die op je afkomen, kom je in contact met wie je bent, waar je kwetsbaarheid ligt, en leer je daarmee om te gaan.

Personal coaching is diepgaand, confronterend, inzichtgevend. De coach biedt een omgeving waarin je in alle rust en veiligheid naar jezelf leert kijken. Niets is verkeerd of fout.

Een basisprincipe is: ontwikkeling kan alleen gebeuren vanuit volledige acceptatie van wat er nu is. Dus leer je open, eerlijk, kwetsbaar en liefdevol met jezelf om te gaan. Om van daaruit te zoeken naar mogelijkheden, energie, kracht, en inspiratie.

Personal Coaching kan zowel privé als met een  PGB of Gemeente indicatie gegeven worden.

Vragen zijn bijvoorbeeld:

-Wat maakt dat ik me zo onzeker voel in mijn privé leven of mijn werk?

-Hoe kan ik meer zelfvertrouwen krijgen?-

-Hoe leer ik als leidinggevende krachtig beïnvloeden?

-Hoe kan ik me gemakkelijker en losser bewegen in sociale situaties?

-Waarom ben ik zo uitgeput?

-Hoe hou ik mijn energie in balans?

-Hoe kan ik mijzelf steviger profileren?

-Hoe ga ik om met mijn angst voor het optreden voor grote groepen?

-Hoe kan ik rustig leren omgaan met conflicten?


Deel 1:

Ontspanning en Loslaten – Wrok – Wraak oplossen – Vergeving

Deel 2:

Ontspan/Loslaten – Visualisatie oefeningen – Affirmatie/verandering

Deel 3:

Ontspan./Loslaten – Aarde-oefening – Helende energie – Kracht

Door het werken met de Therapie CD,s krijg je iedere keer een sterke healing door de energie die meekomt, dit zal zorgen voor meer rust en kracht in jezelf.

Kijk voor alle CD’s in de 

Therapie CD’s Dewegnaarjezelf

Dit is een aanvulling op het werken aan jezelf, of je nu een persoonlijke consult kiest, het Bewustzijnsproject, een Workshop of een Weekend.

Door te werken met deze CD’s in je eigen tijd en op je eigen tempo heb je direct persoonlijke begeleiding bij handen.

Translate »

You cannot copy content of this page