“Lichaam en geest zijn één en in dat besef leven we ons leven in vrede en geluk.We helen onszelf en de kwalen van anderen, daarbij ons eigen levensgeluk en dat van anderen te vergroten en te versterken. 

Dat is het doel van Usui Reiki Ryoho.” – Mikao Usui   

Reiki – een andere naam voor Universele Levenskracht

Reiki is een vorm van werken met universele energie. In deze vorm wordt de energie doorgegeven via de handen. Handoplegging dus. Dit werk houdt in dat lichaam en geest weer voeding krijgen om zichzelf in balans te brengen. De optredende bijwerkingen hiervan zijn dat de kwalen, ontstaan door disharmonie, verminderen of zelfs verdwijnen. Doordat het lichaam lekker in z’n vel gaat zitten zal het emotionele lichaam zich ook beter gaan voelen. Andersom werkt het ook, als je emotionele lichaam zich goed voelt dan zal je lijfelijke lichaam dat ook doen. En zo zitten we weer in een opwaartse spiraal. Hierdoor treedt er een positieve verandering op niet alleen in jezelf, maar ook bij alles wat je doet. En dit heeft weer zijn uitwerking op je hele omgeving.

Hoe gaat een Reikibehandeling in zijn werk?

Een sessie van zestig minuten bestaat uit ontvangst met thee (indien gewenst), het doorgeven van de Universele  Energie (Reiki) en een nagesprek. Tijdens het ontvangen van Reiki ligt u op een behandelbank. U doet dan alleen uw schoenen uit (en houdt uw kleding aan).

Hoewel ik een praktijkruimte heb, heb ik gekozen voor een huiselijke sfeer met behandelen, dit geeft een rustig en vertrouwd gevoel en is er geen afstand tussen behandelaar en patient.

Effecten door Reikibehandelingen 

Mensen die Reikibehandelingen nemen, ervaren dat hun vitaliteit en zelfvertrouwen toeneemt en dat hun klachten afnemen. Dat ze meer genieten van het leven en beter slapen.  Tevens heb ik waargenomen dat er tijdens een Reiki behandeling meer contact kan worden gemaakt met de oorzaak van problemen en dit vanuit een ander standpunt kan worden benaderd. Kortom het geeft inzicht. Meestal is het inzicht waar je zelf achterkomt, het zogenaamde “vallen van het kwartje” de beste manier en eigenlijk DE manier om je leven positief te veranderen, om je problemen te accepteren en los te laten.Mensen die Reikibehandelingen nemen, ervaren dat hun vitaliteit en zelfvertrouwen toeneemt en dat hun klachten afnemen. Dat ze meer genieten van het leven en beter slapen.

Tevens heb ik waargenomen dat er tijdens een Reiki behandeling meer contact kan worden gemaakt met de oorzaak van problemen en dit vanuit een ander standpunt kan worden benaderd. Kortom het geeft inzicht. Meestal is het inzicht waar je zelf achterkomt, het zogenaamde “vallen van het kwartje” de beste manier en eigenlijk DE manier om je leven positief te veranderen, om je problemen te accepteren en  los te laten.


Pas als je je persoonlijkheid laat varen ben je in staat je individualiteit te vinden. Je individualiteit krijg je van het bestaan; je persoonlijkheid is opgelegd door de maatschappij. De persoonlijkheid is een maatschappelijk nut. De maatschappij kan geen individualiteit toestaan, want de individualiteit is niet zo volgzaam als schapen. De individualiteit heeft de eigenschappen van een leeuw; een leeuw gaat zijn weg alleen. Schapen bevinden zich altijd in de massa, in de hoop dat de massa ze een knus gevoel geeft. In de massa voelt men zich beter beschermd, veiliger. Als er iemand aanvalt, bestaat er in een menigte altijd een goede kans jezelf te redden. Maar alleen? – alleen leeuwen gaan hun weg alleen. En ieder van jullie wordt als leeuw geboren, maar de maatschappij conditioneert iedereen, ze programmeert je denken als een schaap. Ze geeft je een persoonlijkheid, een gezellige, aardige, heel nuttige, heel gehoorzame persoonlijkheid. De maatschappij wil slaven en geen mensen die vrijheid boven alles stellen. De maatschappij wil slaven, want de hele gevestigde orde eist gehoorzaamheid. (Osho zie www.Osho.com)

Mocht U een Reiki behandeling willen proberen, belt U even voor een afspraak.       06 16060089 of stuur een mailtje

Mocht U interresse hebben voor een REIKI-Inwijding  I  II of IIIa en IIIb.

Deze inwijding gaat gepaard met een Reiki behandeling en is mogelijk als Uw lichaam/Geest dit aangeeft. Meestal gaan hier een paar behandelingen aan vooraf. Na de eerste Inwijding heeft U zelf Reiki en gaat het proces in U ongehinderd door. Tevens leert U hoe U Uzelf kunt behandelen en leert U de posities van de handen. Naar uw keuze kunt U anderen gaan behandelen of voor Uzelf houden.

Tijdens en na alle Inwijdingen krijgt U persoonlijke begeleiding en kunt U altijd contact opnemen voor vragen.

Het systeem waarmee ik werk is de Traditionele Reiki Usui. (grondlegger Mikao Usui)


Het Masterschap binnen de Usui methode:

 Je volgt de 1e graad cursus, Reiki raakt je in je hart en je wilt meer. De 2e graad volgt. Je wordt een veel krachtiger Reiki-kanaal en je leert werken met symbolen, met afstand-behandelingen en je leert zeer effectief werken aan je eigen blokkades. Op een dag merk je dat Reiki zo een deel van je leven geworden is dat je daar verder mee wilt gaan. Dat je het door wilt geven aan anderen. Doorgeven op een niveau dat veel verder gaat dan het geven van behandelingen. Een grote stap verder; niet alleen voor jouw toekomstige cursisten, maar ook voor jouw Zelf. Dan kun je kiezen voor het  Reiki Masterschap. Het is deze stap die je in staat stelt de inwijdingen te verrichten, anderen in contact te brengen met de bron die jij je eigen gemaakt hebt. Tijdens de begeleiding tot ReikiMaster worden vele aspecten belicht als onderdeel van dit pad. Zo groei je van de eerste vonk van Masterschap naar de schoonheid van een ware master zijn. Als je klaar bent vindt de initiatie tot Reiki Master plaats. Het aangaan van de verbintenis tot de Mastergraad is een prachtig samenspel tussen jezelf, Reiki, het vertrouwen in het universum, alles wat zij te bieden heeft, en datgene wat jij bereid bent los te laten in ruil voor jouw groei tot Reiki Master.De inwijding tot Reiki Master is een prachtig cadeau, het is het mooiste cadeau dat je aan jezelf kunt geven. Ik ervaar het Reiki Masterschap dan ook elke dag weer als de ultieme gift.

Voor meer informatie en prijzen graag even mailen of bellen.


Translate »

You cannot copy content of this page